Spoorhuisje QQLQ

Aline Barnhoorn woont in dit voormalige baanwachtershuisje langs de Oosterspoorbaan, gebouwd in 1875. Ze heeft het huisje in 1998 gekocht en opgeknapt. Maar nu – na 12 jaar – staat afdeling Erfgoed op de stoep. Ze moet de antraciet grijze coating verwijderen, want het is gemeentelijk erfgoed. Dat wil ze niet, want behalve dat het een dure grap is, vindt ze dat het huisje er dan niet mooier op wordt.

Lees meer »

Het Nieuwe Inzamelen

Binnenkort wordt je vuilniszak niet meer voor de deur opgehaald. Restafval moet net als glas, papier en plastic in een ondergrondse container. Het ‘Nieuwe Inzamelen’ noemt de gemeente dat in een huis-aan-huis bezorgde brief in april. Joan Vermeulen (93) vindt dat maar niks en heeft netjes een brief terug geschreven. “Zou in een beschaafd land het ophalen van restafval niet een basisvoorziening moeten zijn, zeker voor ouderen en bewoners die slecht ter been zijn?”

Lees meer »

Rubenslaanschool

Bewoners van de Krommerijnwijk voeren actie tegen de sloop van het oude schoolgebouw aan de Rubenslaan dat al meer dan tien jaar leeg staat. Zij willen liever het pand opknappen en het een gemengde woon- een buurtfunctie te geven. Hun petitie is inmiddels ruim 375 keer ondertekend.

Lees meer »

Kruispunt Platolaan

Bewoners uit Rijnsweerd maken zich grote zorgen over de veiligheid van het kruispunt Platolaan en Laan van de Wetenschap, nabij het Krommerijn zwembad. De Uithoflijn komt om de drie minuten langs, dus voor fietsers naar de universiteit of de sportvelden van Kampong krijgen weinig kans om over te steken.

Lees meer »

Maliebaan

Bewoners en ondernemers aan en rond de Maliebaan zijn tegen de ingrijpende plannen om de Maliebaan te herinrichten. En gesteund bovendien door ruim 2.000 buurtgenoten die in 2019 een petitie ondertekenden voor dit bewonersplan.

Lees meer »