Schoolgebouw Rubenslaan

Het oude schoolgebouw aan de Rubenslaan wordt voorlopig niet gesloopt, zo schrijft de wethouder aan de Gemeenteraad. En dat is dikke winst voor de bewoners van de Krommerijnwijk die het pand juist willen opknappen om er woningen met een buurtfunctie in te maken. Toen de sloopplannen vlak voor de zomer plots bekend werden, heeft een actiecomité zich razendsnel georganiseerd met een petitie, actiewebsite (zeer informatief!) en eigen onderzoek naar de cultuurhistorische waarde van het pand. Dat laatste heeft zelfs gerenommeerde erfgoed-instanties als het Cuypersgenootschap geïnspireerd nog eens goed naar de school te kijken, en die concludeert dat de héle naoorlogse Krommerijnwijk Beschermd Stadsgezicht zou moeten zijn, zo bijzonder is het.

Lees meer »

Maliebaan

De Maliebaan gaat op de schop, tenminste, als de verkeerskundigen van de Gemeente Utrecht een werkbaar ontwerp kunnen bedenken. Want tijdens de laatste bewonersavond bleek de opdracht van de politiek om de middenbaan autovrij te maken, de Maliebaan (nog) meer te vergroenen en het kruispunt zonder stoplichten in te richten, nog een hele puzzel voor de ontwerpers. Hoe gaan al die voetgangers, fietsers, auto’s, vrachtwagens en bussen elkaar straks zonder problemen kruisen en passeren? Wie krijgt of geeft voorrang? Hoe voorkom je opstoppingen? Nog los van alle mogelijke overlast op de ventwegen en de omliggend straten als daar het (zware) verkeer toeneemt.

Lees meer »

Groen Oost

Groen Oost is een initiatief van bewoners uit Utrecht-Oost om de groengebieden en parken in de wijk te versterken en te verbinden. Doel is om het territorium van flora en fauna te vergroten, wat uiteindelijk ook de leefbaarheid voor de bewoners ten goede komt. 

Lees meer »